Waarom remvloeistof verversen?

remvloeistof

Wat is de functie van remvloeistof
De functie van remvloeistof is de druk welke door het rempedaal opgewekt wordt en versterkt wordt door de bekrachtiger door te geven naar de wielremcilinders en remzadels. De vloeistof in niet comprimeerbaar (samendrukbaar) omdat er geen vrij ruimte is tussen de moleculen. Soms wordt remvloeistof ook wel remolie genoemd, dit is niet correct want remvloeistof is geen olieproduct.

Waarom moet remvloeistof ververst worden.
Remvloeistof is hygroscopisch en daarmee trekt het waterdamp aan, naarmate de remvloeistof meer waterdamp bevat zal het kookpunt van de remvloeistof dalen. Koken van remvloeistof betekend dampbelvorming in de leidingen, damp = samendrukbaar en het opbouwen van voldoende remdruk wordt moeilijker tot onmogelijk. Afhankelijk van de rem belasting en toegepaste materialen kan de remvloeistof een temperatuur van meer dan 200 graden bereiken. Een veel toegepaste verse DOT 4 remvloeistof heeft een kooktemperatuur van 230 graden, na een 3% wateropname is dit kookpunt gedaald naar 155 graden en bevindt het remsysteem zich bij zware belasting in de gevarenzone.

Het toenemen van het percentage vocht in de remvloeistof heeft nog andere nadelen waaronder het corroderen van de metalen onderdelen. Vaak zijn b.v. in vervangen remonderdelen van oudere auto’s duidelijke corrosiesporen aanwezig.  Ook zal de viscositeit (dunvloeibaarheid) naar mate er meer vocht in zit en de vloeistof ouder wordt veranderen. Bij een auto met b.v. ABS, ESP of ASR moet de vloeistof onder hoge druk door zeer kleine openingen van 0.1 mm geperst worden.

De wateropname van remvloeistof is de voornaamste reden om de remvloeistof iedere 2 tot 3 jaar te verversen.

Is uw remvloeistof de laatste 2 jaar niet vervangen dan adviseert Remon een afspraak te maken voor het verversen. Voor € 65,- incl. BTW wordt alle remvloeistof vervangen en is de werking van uw remmen weer geoptimaliseerd.

Voor meer informatie
remon-lanting
Multi Merk Dealer Lanting R&O
Remon Lanting
Mizar 16
7891 VE Klazienaveen
0591-312220
http://www.mmdlanting.nl

(Bron: http://www.lageautokosten.nl)

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s