Goed onderhoud is duizend euro waard

Portrait of an experienced mechanic about to examine a car's engine at his workshop - Copyspace

Autokopers zijn bereid bijna duizend euro meer te betalen voor een auto als deze een aantoonbaar volledige onderhoudshistorie heeft. Dat blijkt uit een onderzoek dat de Stichting 100% onderhouden in januari 2017 heeft laten doen onder 2.900 auto-eigenaren.

Bureau VMS Insight stelde de auto-eigenaren de vraag hoeveel zij bereid waren meer te betalen voor een gebruikte auto met een complete onderhoudshistorie, in vergelijking tot een gelijkwaardige auto waarvan de onderhoudshistorie niet bekend is. Het gemiddelde kwam uit op 972 euro.

De stichting is in het leven geroepen om te bevorderen dat mensen op tijd goed onderhoud aan hun auto laten plegen. Met het onderzoek wil de stichting inzichtelijk maken wat dat onderhoud waard is. Anton Pluim: “We doen dit ook omdat we vanuit de stichting bezig zijn een label in de markt te zetten dat autobedrijven kunnen toekennen aan hun occasions. Met zo’n label kunnen ze dus zo’n 1.000 euro meer vragen voor een gebruikte auto.

Pluim legt uit dat het label iets anders is dan bijvoorbeeld een Bovag-garantiebewijs. “Dat zegt iets over de te verwachten kosten; een label als dat van 100% onderhouden zegt iets over de historie van een voertuig. Het is een waardeoordeel, waarbij een garantiebewijs meer een belofte naar de toekomst is”, aldus Pluim.

In het onderzoek werd auto-eigenaren ook gevraagd wat zij het belangrijkste vonden bij de aanschaf van een gebruikte auto. Een afgestempeld onderhoudsboekje scoorde daarbij 6,05 op een schaal van 0 tot 10. Merk en model bleef het belangrijkste criterium, met een score van 9,21.

Bron: Aftersales Magazine door Emil Peeters

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s